VAKOV festival 8 mei 2017

In het museumtheater te Sint Niklaas is op zondag 8 mei het Vakov festival georganiseerd. Dit was een wedstrijd waaraan alle leden van een videoclub uit Oost Vlaanderen konden deelnemen. De films werden beoordeeld door een deskundige en onafhankelijk jury.

Van alle inzendingen werden er tien genomineerd die dan zijn geprojecteerd op 8 mei. Bij deze tien films waren er 4 van onze club.

  1. Ultieme droom van Eddy Van Acker
  2. Een seconde van de Waaslandse Videoclub Temse
  3. Oma van Rita De Kever
  4. Souvenirs van Regine Ganzevoort

Drie van de vier kregen dan nog een speciale prijs:

  1. Ultieme droom : algemeen winnaar
  2. Souvenirs : winnaar in de categorie sociaal aspect
  3. Een seconde: winnaar in de categorie verhaallijn.

Dit is een zeer mooi resultaat en toont dat er in onze club heel wat talent aanwezig is.

We willen hier dan ook alle filmmakers en hun medewerkers proficiat wensen met het behaalde resultaat.

Filmarchief

Door de jaren heen heeft onze club een heel archief opgebouwd van door leden gemaakte films. Als er iets heel belangrijk is voor wie veel tijd en energie steekt in het produceren van een film is dat hij zoveel mogelijk bekeken wordt.

Daarom zullen we vanaf nu om de twee weken een nieuwe film op onze website zetten. Je kunt die dan bekijken via het hoofdstuk multimedia en het daarvan het onderdeel film.

We starten met de films die geprojecteerd werden op het gala van 2014.

Veel kijkplezier.

Clubuitstap Lier 15-9-2016

Zoals ieder jaar trekken onze clubleden voor een dag op stap. Dit jaar ging het richting Lier en samen met de zon verzamelden we (ondanks de files) tijdig op een terras op de grote markt. Even later trokken we er onder leiding van onze stadgids op uit voor de verkenning van de pallierterstad.

De Zimmertoren was onze eerste stop, een vernieuwde kennismaking voor hen die het zich nog herinnerden van de langeleden schoolreizen. Je bekijkt het nu natuurlijk met andere ogen en leert nog veel bij. Daarna ging het richting begijnhof, onze gids vertelde dat dit door de Unesco erkend is als werelderfgoed en dit zeker niet ten onrechte. Waarlijk prachtig een rustpunt in een drukke stad. De voormiddag was intussen voorbij en dus tijd voor het middagmaal in dezelfde horecazaak als waar we ons bezoek waren begonnen.

Vervolgens werden we verwacht voor een boottochtje op de Kleine Nete, die midden door het centrum van de stad loopt. Het was zowat de laatste zomerwarmte en tegelijk met de stilte van het electrisch aangedreven sloepje en de koelte van het water, was dit zowat het aangenaamste, wat je kan doen na een lekkere lunch.

De Sint Gummaruskerk was het sluitstuk van deze dag. De unieke glasramen alleen al maken het bezoek de moeite waard. Maar er is ook nog het zilveren reliekschrijn van Sint-Gummarus, dat elk jaar in oktober in de processie door zestien leden van het genootschap wordt gedragen, dat er voor zorgt dat de bezichtiging meer dan de moeite loont .

Intussen wees de klok 16u00 en dus tijd om alle bezoeken af te sluiten en terug hetzelfde terras op te zoeken om met zijn allen nog eens terug te kijken op deze fijne dag.

Volg deze link en geniet mee van de foto's van onze vaste fotograaf  Jean-Pierre.