Clubuitstap Lier 15-9-2016

Zoals ieder jaar trekken onze clubleden voor een dag op stap. Dit jaar ging het richting Lier en samen met de zon verzamelden we (ondanks de files) tijdig op een terras op de grote markt. Even later trokken we er onder leiding van onze stadgids op uit voor de verkenning van de pallierterstad.

De Zimmertoren was onze eerste stop, een vernieuwde kennismaking voor hen die het zich nog herinnerden van de langeleden schoolreizen. Je bekijkt het nu natuurlijk met andere ogen en leert nog veel bij. Daarna ging het richting begijnhof, onze gids vertelde dat dit door de Unesco erkend is als werelderfgoed en dit zeker niet ten onrechte. Waarlijk prachtig een rustpunt in een drukke stad. De voormiddag was intussen voorbij en dus tijd voor het middagmaal in dezelfde horecazaak als waar we ons bezoek waren begonnen.

Vervolgens werden we verwacht voor een boottochtje op de Kleine Nete, die midden door het centrum van de stad loopt. Het was zowat de laatste zomerwarmte en tegelijk met de stilte van het electrisch aangedreven sloepje en de koelte van het water, was dit zowat het aangenaamste, wat je kan doen na een lekkere lunch.

De Sint Gummaruskerk was het sluitstuk van deze dag. De unieke glasramen alleen al maken het bezoek de moeite waard. Maar er is ook nog het zilveren reliekschrijn van Sint-Gummarus, dat elk jaar in oktober in de processie door zestien leden van het genootschap wordt gedragen, dat er voor zorgt dat de bezichtiging meer dan de moeite loont .

Intussen wees de klok 16u00 en dus tijd om alle bezoeken af te sluiten en terug hetzelfde terras op te zoeken om met zijn allen nog eens terug te kijken op deze fijne dag.

Volg deze link en geniet mee van de foto's van onze vaste fotograaf  Jean-Pierre.