Historiek

De club werd op 8 september 1994 gesticht door de volgende pioniers:

 

Voorzitter Freddy Verhauwaert
Secretaris Patrick De Sutter
Penningmeester Anita De Groep

 

 

 

 

Met in totaal een 10-tal leden werd de start genomen, de eerste films gemaakt en bekeken. Eén van de hoogtepunten uit deze vroege periode was de realisatie van de film “Temse vroeger en nu”. Sfeerbeelden van verschillende locaties in onze gemeente, uit het begin van de jaren 1900, werden door middel van overvloeiers vergeleken met beelden van diezelfde plekken tot 100 jaar later. Succes verzekert, want meer dan 1000 exemplaren werden toen aan de belangstellenden verdeeld..

In 1996 wisselt de schatbewaarder en vanaf dan is het Theo D’Hondt die voor de centjes zorgt tot hij zal verhuizen naar het verre Kortrijk..

Op 1 januari 2001 neemt Walter Dierick, plaats in de voorzittersstoel. Vanaf dan is er ook een ondervoorzitter, met name Jean-Pierre Cools.

Enkele jaren later gaat het volgende bestuur van start:

 

Voorzitter : Walter Dierick
Ondervoorzitter : Wiron De Beleyr
Secretaris : Louis Van Der Jeught
Schatbewaarder : Walter Duerinck
Materiaal meester : Hugo Bredael

Bij de bestuursverkiezingen van september 2015 wijzigt de samenstelling op enkele posten en ziet er nu als volgt uit:

 

Voorzitter Eddy van Acker
Ondervoorzitter Koen Spanhove
Secretaris Louis Van der Jeught
Penningmeester Walter Duerinck
Materiaalmeester Hugo Bredael
Bestuurslid Walter Dierick

 

Door een hechte samenwerking met het gemeentebestuur groeit de naambekendheid van de club terwijl ook het aantal leden toeneemt tot meer dan dertig.

Tegelijkertijd stijgen de activiteiten en is de jaarlijkse galaprojectie met clubfilms en van individuele leden telkens opnieuw één van hoogtepunten.

Sinds we in 2008 zijn gestart met het jaarlijks produceren van een speelfilm in eigen beheer groeit het elan rond de club. Ondertussen zijn er het al zeven in totaal met als meest recente "Als je kon toveren" van 2016. De waardering die we hier telkens voor krijgen stimuleert de leden om in de toekomst weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Einde 2017 verlaten om verschillende reden enkele leden het bestuur, dat nu als volgt is samengesteld.

 

Voorzitter ?
Secretaris Louis Van der Jeught
Penningmeester Rudy Bredael
Materiaalmeester Hugo Bredael
Bestuurslid Walter Dierick

 

Objectieven

Eén van onze voornaamste doelstellingen is dat we allemaal vrienden zijn die elkaar helpen en steunen bij het beoefenen van onze favoriete hobby: filmen..

Dat wil zeggen dat de leden met ervaring de beginnelingen helpen, zonder ze daarom tot iets te verplichten.

Maak je alleen familie en reisfilms is dat voor ons prima. Heb je aspiraties om de lat wat hoger te leggen en deel te nemen aan wedstrijden kan dit ook. Bij ons is iedereen welkom. Je zult alle medewerking krijgen die nodig is om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen, ongeacht je doelstellingen.

We organiseren zelf geen clubwedstrijd maar werken hiervoor samen met de Beverse Film en Videoclub waar onze leden met hun films kunnen deelnemen aan het jaarlijks selectieconcours.

Tevens beschouwen we het als een essentieel onderdeel om zoveel mogelijk de evolutie binnen het multimedia en videogebeuren op de voet te volgen. Dit realiseren we via lessen, workshops, bezoeken aan bedrijven en het uitnodigen van ervaren gastsprekers.

Binnen ons budget investeren we zoveel mogelijk in recent materiaal zodat beeld en klank bij projecties in ons clublokaal van een zo hoog mogelijke kwaliteit kunnen gegarandeerd worden.