Cursussen organiseren

Het is natuurlijk niet onze eerste doelstelling, maar soms kan het nuttig zijn om de kennis van onze leden te optimaliseren en op elkaar af te stemmen. Meestal wordt er dan een lesgever binnen de club gezocht om deze te begeleiden, zodat alles vlot en aangenaam verloopt.

Een voorbeeld

In het kader van ons jaarlijks project, de korte speelfilm, is er in 2015 besloten om een lessenreeks in te richten rond het onderwerp "Hoe maak ik een film". Hierin komen alle deelaspecten onder de aandacht, gaande van verhaal bedenken, over scenario schrijven, draaiboek opstellen, beelden schieten tot en met de montage. Een hele boterham dus waaraan 22 lesdagen worden besteed.

De start was in september 2015 en het einde is voorzien in juni 2016.

Als je dacht dat het een zuiver theoretische aanpak is, zit je op het verkeerde spoor. De lesgever, onze voorzitter Eddy Van Acker, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de deelnemers aan het werk te zetten en in groepjes deelopdrachten te gegeven die moeten uitmonden in een kort filmpje van +/- vijf minuten.

Tegelijkertijd wordt de nieuw opgedane kennis onmiddellijk toegepast bij de voorbereiding van onze nieuw speelfilm waaraan een aantal van de deelnemers zullen mee werken.

Niet alleen leden konden deelnemen, maar ook geïnteresseerden van buiten de club waren welkom, op voorwaarde dat ze lid werden van de club.

Organiseren we in de toekomst nog nieuwe cursussen? Dat is moeilijk te voorspellen maar het is zeker niet onmogelijk. Wil je hiervan op de hoogte blijven dan is er maar een mogelijkheid, kom regelmatig eens langs op onze site en raadpleeg dit gedeelte. Of nog beter wordt lid van onze club en je kan onmiddellijk deelnemen.